Vols conèixer com pots estalviar energia a casa teva? En aquest article t’ho expliquem amb tot luxe de detalls.

La major part de les despeses associades a un habitatge provenen de l’energia; és a dir, del gas i de l’electricitat. Una despesa que pot augmentar fàcilment, sense que et dés compte; per això és tan important tenir cura molt i molt els nostres subministraments, per així no endur-se sorpreses a final de mes. A més, atès que la producció de gas i electricitat pot comportar males conseqüències per al medi ambient, no deixa de ser encara més necessari el fet de necessitar d’una menor energia en contribuir a millorar la capa d’ozó. Vols aconseguir, doncs, reduir l’energia que utilitzes a casa teva? En aquest article t’ho anem a comptar amb tot luxe de detalls.

Els teus contractes d’energia

Accions diaries que pots fer per estalviar energia a casa teva. Moltes vegades les persones paguen molt per la seva factura de la llum o de gas no tant perquè el seu consum sigui alt sinó perquè tenen uns contractes energètics que no tenen preus adequats. Si aquest és el teu cas, el que et convindrà és buscar una nova tarifa energètica. Si vols saber, per exemple, quina és la companyia de llum de les més barates o les que compta amb els preus que millor s’adaptin a la teva situació és a través de les organitzacions especialitzades. Per exemple, a través de l’OCU es pot trobar quina és la companyia de llum més barata, o també de FACUA. Igualment pots trobar més informació sobre quin companyia de llum és de les més barates en aquest enllaç: https://www.companias-de-luz.com/comparador-luz/comercializadoras/mas-baratas/.

En qualsevol cas, si ho prefereixes, pots contactar directament amb el teu comercialitzadora de confiança perquè t’assessori sobre quina tarifa és la més adequada per la teva situació. Comercialitzadores com Iberdrola compten amb un complet servei d’atenció al client que els permet assessorar als seus futurs clients de forma presencial o telemàtica sobre el millor que li convé al client en cada cas. El positiu del servei d’atenció al client d’Iberdrola i la resta de les comercialitzadores és que el telèfon és gratis i les oficines estan repartides per tot Espanya, de manera que no hi ha cap problema tant si vols una atenció presencial o a distància. Si vols més informació sobre el servicio de atención al cliente de Iberdrola i de la resta de comercialitzadores, no dubtis a visitar la pàgina web corresponent.

L’aïllament

Si ja has aconseguit unes bones tarifes per al gas natural i l’electricitat, ja tens mig camí fet. Almenys el preu a pagar pel consum que facis, sigui aquest més alt o més baix, serà el millor preu que puguis pagar. No obstant això, podem aconseguir reduir encara més el que paguem a final de mes si optimitzem el consum; és a dir, que l’electricitat i gas natural que s’utilitzi s’aprofiti al màxim, de manera que res del consumit sigui superflu.

I una de les millors maneres d’aconseguir la millor optimització és a través de l’aïllament de la nostra llar; efectivament, el major problema amb què compten alguns habitatges és que no estan preparades per mantenir l’energia de calor de la calefacció a l’hivern, el que implica consumir més calefacció per tenir sempre la mateixa temperatura, i tot el contrari a l’estiu: que es hagi de consumir més aire condicionat perquè la calor del carrer entra sense remei a la llar.

Per això és convenient aïllar les finestres i les parets, especialment les que donen a l’exterior. D’aquesta manera les estades aconseguiran mantenir la temperatura durant molt més temps al no veure afectada per les de l’exterior. Les parets han d’incorporar materials aïllants com pot ser una planxa d’aïllament per a les parets o d’alumini o PVC amb trencament de pont tèrmic per a les finestres. Així mateix, les conseqüències del millor aïllament no només és bo per a la temperatura sinó per evitar els molestos sorolls de l’exterior.

Altres trucs ressenyables

Sens dubte, l’aïllament és la millor manera d’aconseguir la millor eficiència energètica. No obstant això, de vegades no és possible fer-ho al moment i necessites una solució més a curt termini. En aquests casos, el millor és seguir aquests senzills trucs i gestos diaris que a continuació et detallem:

  • Canvia totes les bombetes per unes noves de la modalitat LED. Pots trobar més informació sobre elles  aquí
  • No deixis la calefacció o l’aire condicionat a altes temperatures, procura escollir sempre la temperatura més òptima.
  • Els teus electrodomèstics han de ser de baix consum.
  • Instal·la un termòstat a les aixetes de la teva dutxa per aprofitar més bé la calefacció. Si tens una banyera, és millor que ho canviïs per un plat de dutxa.
  • Els tendals i cortines són la millor manera de que no et entre massa calor a la casa.
  • Els miralls et poden ajudar a aprofitar més la llum natural, així com les parets de colors clars.
  • Mai no deixis cap aparell en ‘stand by’.