Paviments ideals per a la teva mascota

Les mascotes son un membre més de la nostra familia i per tant, viuen amb nosaltres a casa nostra. Es fàcil pensar en les molèsties i danys materials que tenir una mascota a casa ens podria ocasionar, pero es un pensament allunyat de la realitat. Si prenem les mesures adients per a la protecció dels elements més vulnerables de la nostra llar, tenim més possibilitats de ser nosaltres mateixos qui acabem malmetent quelcom a casa que no pas la nostra mascota.


la teva mascota i el paviment de casa teva

 

Tenint clar aquest punt, us explicarem quins paviments podeu escollir per a que les mascotes puguin anar amunt i avall amb total tranquilitat.

Un paviment ceràmic, per les seves característiques i prestacions, quasibé sempre serà una bona elecció per a una casa amb habitants de quatre potes, així que centrem-nos en un dels paviments que normalment es descartat automàticament pels nostres clients amb mascota: El parquet.

El parquet es un tipus de paviment que aporta a qualsevol casa un toc acollidor i càlid, mai passa de moda i en el cas del parquet llaminat, cada cop hi ha més opcions estètiques que et permeten estar a l’última en tendències decoratives si optes per aquest tipus de paviments.

Si bé el parquet natural té un acabat fantàstic i aporta distinció a qualsevol estança, es un material molt delicat. Un tacó agressiu pot marcar-lo, les ungles d’un gos o un gat el ratllen fàcilment, i l’humitat es també un factor que ens pot malmetre el paviment dels nostres somnis, tant l’ambiental com l’humitat “accidental”, cosa que cal tenir sempre en compte quan es tenen mascotes.

Per tant, el nostre consell es que si tens nens, mascota o et sents còmode caminant per casa amb botes d’alpinisme, i no estàs disposat a gastar temps i diners en el manteniment d’un parquet natural, la teva millor opció es un parquet laminat.

 

mascotes, paviment i humitat.

 

Els terres llaminats imiten a la perfecció el parquet natural en l’apartat estètic, pero no tant sols son capaços d’imitar la fusta. Últimament comencem a veure paviments llaminats emulant d’altres materials com son la ceràmica, les rajoles hidràuliques, els ciments… A més a més, tenen unes característiques tècniques molt superiors a les del parquet natural, la qual cosa els fa ideals per a tot tipus de terres, estances i llars. Son ignífugs, hidròfugs, resistents a les ratllades i l’abrasió, fàcils de netejar i molt fàcils de col·locar, i per tant resulten una gran opció en quasibé qualsevol supòsit.

Tot i així, cal tenir en compte que no tots els terres llaminats ofereixen aquestes qualitats. Donada la seva practicitat, el mercat actualment consta d’una oferta enorme, i una part important d’aquesta oferta està formada per productes de molt baixa qualitat, que no compleixen els requisits comentats anteriorment. Per a saber escollir un bon paviment llaminat, es important fer atenció als següents detalls:

Resistència a l’abrasió: Aquí aconsellem sense cap mena de dubte optar per un producte amb classificació AC5 o AC6, amb garanties superiors als 20 anys d’ús domèstic, i que ens garantitzen una absoluta resistència davant qualsevol situació. Ni un gos, ni un gat ni cap mascota serà capaç de malmetre el teu paviment.

 

Paviments a prova de mascotes

 

 

Resistència a l’humitat: tots sabem que fins que la nostra mascota no s’acostuma a fer les seves necessitats quan el traiem a passejar, o bé allà on li habilitem un espai per a tal menester, casa nostra es el seu pipican particular. Això, malauradament, implica trobar-nos durant un temps amb sorpreses en forma de tolls al nostre flamant paviment. Si optes per un paviment llaminat d’alta qualitat que sigui resistent a l’aigua, no tindràs cap problema. Dona una ullada per exemple a la tecnologia de taulers llaminats hidro-resistents Xtreme dels nostres amics de Faus.

– Acabat amb textura realista: es habitual trobar terres llaminats que no presenten ningún tipus de textura, amb una superfície completament llisa. Aquest tipus de tarimes, habitualment de molt baix preu i qualitat en comparació amb la resta de productes del mateix tipus, pot ser un autèntic maldecap per a una mascota o un nen petit, ja que es especialment lliscant, i es bastant difícil caminar-hi quan vas descalç, o si enlloc de peus tens dos parells de potetes peludes.

– Facilitat de neteja: no cal fer menció al fet que una mascota afegeix bastanta feina a les ja de per si feixugues tasques de neteja domèstica. Doncs bé, aquest punt es important a l’hora d’escollir el nostre paviment, ja que haurem de triar un material que sigui fàcil de netejar i sigui resistent a les taques. Cal tenir en compte que moltes de les possibles taques al nostre paviment no les podem netejar al moment, probablement perque en aquell moment no hi hagi ningú a casa. Es per això que es tant important que el paviment de casa teva resisteixi bé qualsevol agressió.

neteja i conservació de paviments amb mascota

 

Amb tots aquests consells, esperem facilitar la teva tria del paviment ideal per a tu i la teva mascota, i sobretot, esperem que la teva elecció aporti a casa teva calidesa i felicitat.

Font: Faus International Flooring