La década del porcelànics amb aspecte Fusta

Desde fa aproximadament uns 10 anys, els porcelànics amb aspecte fusta van patir una forta demanda per part dels consumidors i els fabricants es van veure obligats a presentar coleccions ceràmiques amb aspecte fusta sense perdre una mica la tendència minimalista i la influència dels ciments i dels colors freds com a decoració de les nostres llars en aquells moments.

La tendencia decorativa en general ha canviat, amb la búsqueda de la recreació de la naturalitat, la calidesa i el respecte per els productes que la naturalesa ens ofereix, però, el que no ha canviat es  la forta demanda de gres porcelànic imitació fusta, pero amb aquesta nova influencia que el mercat ens determina.

Així doncs, podem recordar els primers formats de 22×90 rec tallant la peça del 45×90 rectificat com una tendencia de format, amb colors freds on podem destacar coleccións que van marcar un abans i un després com la colecció Eternal wood de Colorker, series italianes partint d’un encofrat con el re-use o coleccions tan espectaculars com el galena de Tau. Sembla que aquestes coleccions van presentarse ahir, pero ja fa una decada que aquests productes de porcelànic imitació fusta van deixar-nos sorpresos.

Eternal wood colorker  

Poc a poc els fabricants van començar a presentar coleccions amb un aspecte més realista a la fusta natural, deixan-nos coleccions com la serie patagonia de Grespania, las fustas com las de ergon, la serie wood-age de provença o la serie parquet de porcelanosa. Combinant aquest canvi de tendencia amb la incorporació de nous formats, el mercat va a començar a oferir productes que ja començaven a semblar que poc podríen millorar envers al que estavem veient.

Doncs lluny de estancarse el desenvolupament de productes porcelànics imitació fusta, els fabricants han incorporat la tecnoligía i l’enginy per a fabricar diferents lineas dins del porcelànic d’imitacio fusta. D’un costat, el volum produït per la venta de porcelànics imitació fusta ha permés als fabricants crear relleus de prensa unicament pensats per a la venta d’aquesta tipología de productes, recreant a la perfecció els relleus dels nusos o las tramas de la fusta natural. A més  més dels relleus si sumen el desenvolupament de les noves impresores digitals amb la opció de poder esmaltar els baixos relleus o de poder recrear volums amb esmalt i de la incorporacio de nous capçals d’impresio, el resultat final es un porcelànic amb aspecte fusta natural que practicament supera el abacat del propi producte.

En aquest moment, tots els fabricants de Ceràmica que treballem a Cerygres ens ofereixen porcelànics d’imitació a parquet, de tot tipus, i cadascú s’ha especialitzat amb una línea diferent.

D’Oset podem destacar la linea no només de porcelànic sino tambe de gres imitació a fustes rústiques, on trobem la serie cottage o lumber, recreant una fusta clavada, amb el disseny dels claus amb esmalts metalics, o altres gammas de porcelànic imitació a fusta decapada on el realisme sorprèn a tots els consumidors de ceràmica con la serie Revival o la serie Hardwood.

Fabricants més generics com Tau, Cifre o Cerpa opten per les gammas més tradicionals de fusta, amb colors roure, noguera, faig i wenge però, sempre amb grans formats, realisme amb relleu i definició en imatge de les seves series.

Així doncs, Fins quan seguirem gaudin d’aquesta tendència? Desde Cerygres esperem que els fabricants segueixim sorprenent amb porcelànics d’imitació fusta durant molts anys